recent posts

Tuesday, 21 May 2013

Blog DICEROBOH...!!!

Hye semua..
Alkisah...inilah yang terjadi petang kelmarin (20.05.2013)
Ketika sedang asyik menjelajah dari satu blog ke satu blog yang lain sehingga pulang semula ke dashboard dan akhirnya timbul satu notis yang menghairankan saya.




Pernah terjadi juga ke pada blog anda? Adakah ini tandanya blog telah diceroboh atau perkara biasa sahaja? Sudah tentu saya tidak senang duduk dibuatnya walaupun pada mulanya saya menganggap ianya perkara biasa sahaja, setelah berfikir sejenak dengan pantas saya berpendapat bahawa adalah lebih selamat sekiranya saya menukar password blog. Mana ada pemilik blog yang suka sekiranya blog mereka diceroboh ye dak jadi pada masa yang akan datang, kita perlulah lebih berhati-hati dalam setiap tindakan. 


Fikir-fikirkanlah :)









18 comments:

Aenn Athirah said...

Huish..bahaya tu..Nanti tak pasal2 kena hack and dia post bukan2..nanti kita jgk yg kena..kena hati2 ni..

Busyra Bt Takiyudin said...

better tukar password..

Cik Nas :) said...

Nas pun jadi jugak...kenapa ehh..? :/

Nur Amalina Maisarah said...

Erh same lah..Mai pun kena..semalam kan ?

Nurrul said...

Hmm , tukar password yg strong dan susah sikit.. jgn mcm sy kena hack blog.. sedih.. :(

Nana Liena said...

huhu..dulu pernah la kena..sebab masa tu buka blog guna mozilla n chrome..huu..tapi tak tahu la sebab tu ke puncanya.. btw nanti setting kat google..nanti kita nak log in blogger dia akan send code kat phone

Syaz Wani said...

Takutnya!!!
Ramai sangat hackers takde kerja lain zaman sekarang ni. Sampai blog orang pun nk di godam nya. Ish!!

Qiela Azman said...

sama ! smlm pun tgh edit2 blog tiba2 die ckp mcm tu. wuuu maknanya kene hack ke acane ?

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Aenn, btul tu..kena lebih hati2 :)

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Busyra: Iya, sy dah tukar password..rasa selamat sikit..

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Cik Nas: Itu la, saya pun xtaw sebenarnya sbb apa jadi camtu..yg pntg kena lebih hati2..

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Amalina: Iya, jadi petang semalam. Sy rasa kalau awk pn jadi cmtu, better tukar password...langkah berjaga2..

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Nurrul: blog awk kena hack ye.. kesian awk...harap benda yang sama tak berulang lg...jgn sedih2 ye, sabar :)

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Nana: semalam ni saya just buka dekat chrome je...tetiba ja ada notis cmtu.. saya rasa better jugak buat mcm yg awk suggest tu...

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Wani: apa yg penting sekarang, kita kena hati2...mcm2 benda boleh berlaku..

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Qiela: zati pun tak sure sebenarnya ke hack or apa...tp sbg lgkh berjaga2, zati tukar password...hope takda apa2 la..

Mysara Ab Rahman said...

better tukar password..tkut pape jd kn....

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Mysara: itu la, sy pn cepat2 je tukar password..takot jugak kalau jd perkara yg tak dijangka...kena lebih hati2 skrg ni..