recent posts

Friday, 21 June 2013

Review Product: Pure BB Mineral Maybelline | BB Mousse

Hye semua...

Rasanya dah lama sangat saya tak update tentang review produk. Ok, untuk hari ni saya akan review secara ringkas salah satu daripada produk yang saya guna sebagai asas solekan iaitu Pure BB Mineral Maybelline. Dah lama dah sebenarnya produk ni ada di pasaran tapi bagi yang belum pernah bertentang mata lagi dengan salah satu produk keluaran Maybelline ni, jom sama-sama tengok gambar di bawah. 


Pure BB Mineral Maybelline | BB Mousse







Ini pula antara kelebihan yang terdapat dalam Pure BB Mineral Maybelline.





Review:

Strukturnya sangat lembut dan ringan seakan-akan buih.
Sesuai untuk semua jenis kulit khususnya kulit berminyak dan berjerawat.
Mengandungi SPF30/PA+++ yang membantu melindungi sinaran ultraungu (UV)
Sapuan sebagai asas solekan mampu menyembunyikan ketidaksempurnaan kulit wajah.


Bagi yang ingin mencuba produk ni, boleh dapatkannya di Watson/Gurdian. Harga yang ditawarkan juga berpatutan.





12 comments:

Mysara Ab Rahman said...

mai lum penah try yg ni g....

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Mysara: yg ni sesuai untuk yang nak asas solekan yang ringan...

Farah Waheda Wahid said...

bila baca review occay jugak...tapi saya tak boleh pakai Maybelline...nanti naik jerawat2 kecik kat muka...

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Farah Waheda: ouh, yeke...mungkin tak sesuai dgn kulit awk...InsyaAllah, next time sy akan update lg utk review foundation yg lain juga...:)

Alya Natasha said...

x penah cuba. tp macam best jer...

dilaella Ella said...

macam best je..nanti nak try lah :)

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Alya Natasha: boleh try....ikut kesesuaian kulit..kalau nk cari yg ringan, mungkin produk ni sesuai...

Hanis Izzati Hasbullah said...

@dilaella: moga sesuai dengan kulit dan citarasa awk :)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

maybelline memang awesome! ena pengguna setia maybelline... memang tak pandang produk lain.. hehehehe

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Ainaa: wah...dah jumpa sorg pengguna setia maybelline...:)

Rizida said...

terbaiklah,maybeline cantik

Hanis Izzati Hasbullah said...

@Rizida:semua atas izin dari-Nya ikut kesesuaian kulit :)