recent posts

Friday, 4 July 2014

Choco Brownies

Assalamualaikum.
Selamat berpuasa.
Beberapa hari sebelum bulan Ramadhan menjelang, saya ada menerima tempahan Choco Brownies.  Pada mulanya, saya hanya sekadar berkongsi gambar brownies yang telah siap saya buat di laman sosial Instagram dan seorang kenalan menyatakan hasrat untuk menempah. Ketika itu saya anggap ianya sekadar gurauan namun pada keesokan harinya saya menerima kiriman whatsapp dari kenalan tersebut menyatakan dia serius untuk membuat tempahan. Kenalan saya itu ada menjalankan perniagaan iaitu menawarkan khidmat sewaan pelamin, gubahan bunga tangan, gubahan hantaran, candy buffet untuk majlis perkahwinan, sambuatan ulang tahun dan lain-lain majlis.
 Rasa teruja apabila kenalan saya membuat tempahan sempena sambutan ulang tahun kelahiran yang menggunakan khidmatnya untuk menyediakan candy buffet. Ini adalah cubaan kali pertama saya untuk menjual brownies yang pada kebiasaanya dibuat untuk santapan keluarga.


Saya mendapat feedback melalui whatsapp katanya sedap, tak sempat nak letak di candy buffet table dah abis. Alhamdulillah, syukur sangat bila brownies saya dapat sambutan yang menggalakkan. 

Terima kasih kak Noney sudi tempah.
2 comments:

syura ali said...

eh....
mcm sedapp ja nie...

Hanis Izzati Hasbullah said...

hehe..kena try dulu kak syura :)